BURSA / İNEGÖL - İnegöl Halk Eğitimi Merkezi

TARİHÇE

İnegöl Halk Eğitimi Merkezi 1970 yılında Halk Eğitimi genel Müdürlüğüne bağlı olarak Yenice mahallesi Okul sokak no:6 da Gazipaşa İlkokulu olarak anılan binada açılmıştır.

1980 Yılında İnegöl Belediye Encümeni eski ve metruk olan binayı ,yıkılma ve yangın tehlikesinden dolayı yıkım kararı alarak yıktırmıştır. Bunun üzerine Halk Eğitimi Merkezi Şükrünaili Paşa İlkokulu’nun bodrum katındaki iki odaya taşınmak zorunda kalmıştır.

1980 Yılında eski Gazi Paşa İlkokulu’nun 1752 m²’lik arsasını İl Makamlarının onayı, İl Daimi Encümeni’nin kararı ve M.E.B.’nın muvafakati ile tapusunu alarak Halk Eğitimi Merkezi’ne kazandırılmıştır. Daha sonra (DEVLET-DERNEK-VATANDAŞ İŞBİRLİĞİ) ile önce I. Katı, sonra II. Katı ve daha sonra da II. Blok binalar tamamlanarak (I.Blok 250 m², II.Blok 225 m² toplam 475 m² ) 1 öğretmenler odası, 6 yönetim odası, 1 kazan dairesi ve depo,1 arşiv,1 temrinlik odası, 14 adet WC ve lavabo, 2 konfeksiyon atölyesi, 1 Bilgisayar laboratuarı, 1 çok amaçlı salon, 2 Makine nakış atölyesi ve 5 derslik kazandırılmıştır. Bina, Halk Eğitimi Merkezinin malı olarak yasallaşmış, tapu tahsis ve imar çapı alınmıştır.

Halk Eğitim Merkezi yeni binamız İlçemiz Kemal Paşa Mahallesinde inşaatı 3.550 m² arsa üzerine 960 m² inşaat alanı üzerine toplam kapalı alan4.821 m² (Bodrum+Zemin+3 kat) olarak yapılmış olup, 2014 yılından itibaren hizmet vermektedir.

Yayın: 19.07.2013 - Güncelleme: 24.10.2023 17:10 - Görüntülenme: 1234